تغذیه درورزش صخره نوردی
افرادی که به ورزش صخره نوردی می پردازند،در اغلب موارد تا حد امکان باید غذاهای کامل را انتخاب کنند. به کار بردن غذاهای کامل (غذاهای تصفیه نشده ،یعنی غذاهای حاوی سبوس) منجر می شود که
فیبر ، ویتامین، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها از طریق غذاهای مختلف که در طول روز انتخاب می شوند برآورده شوند. غذاهای تصفیه شده، عاری از مواد معدنی و مواد مغذی مهم مانند ویتامین های گروه B می باشند. با مصرف غذاهای تصفیه شده شما فقط مقداری کالری بدست می آورید .
انرژی روزانه مورد نیاز شما، بستگی به مقدار زمانی که شما صرف ورزش صخره نوردی یا سایر ورزشها در طول هفته می کنید، دارد. اگر شما در طول هفته 3 یا 4 روز ( در مجموع 25- 18 ساعت) صرف انجام فعالیت های ورزشی می کنید باید بدین طریق انرژی مورد نیاز خود را محاسبه کنید:
1. وزن خود را (برحسب پوند) در 14ضرب کنید که حاصل این ضرب، مقدار انرژی مورد نیاز شما در حالت استراحت می باشد. (هر یک کیلوگرم معادل 2/2 پوند است(
2. عدد فوق را در 30 درصد ضرب نمایید.
3. سپس عدد بدست آمده را با انرژی مورد نیاز در حالت استراحت جمع کنید. عدد بدست آمده انرژی مورد نیاز شما در طول یک روز است.
میزان انرژی مورد نیازشما حتی درروزهایی که صخره نوردی یا فعالیت ورزشی انجام نمی دهید، نیزیکسان است.این هم بدین دلیل است که، شما باید مقادیر کافی چربی، پروتئین،کربوهیدرات را برای بدن خودتأمین کنید ،تا قوی و سالم باقی بمانید. اگر فعالیت ورزشی شما شامل هفته به هفته است، غذای شما می تواند از یک روز به روز دیگر ثابت باقی بماند بدون توجه به اینکه شما در طول آن روز صخره نوردی انجام می دهید یا خیر. یک یا دو روز طول می کشد تا ذخیره گلیکوژن تخلیه شده دوباره تامین شود. بنابراین دریافت غذای خود را به طور ثابت نگه دارید.
رژیم غذایی صحیح باید شامل مقادیر متعادل کربوهیدرات، چربی و پروتئین باشد. به طور کلی، روی هم رفته فرد صخره نورد باید 50 تا 55 درصد انرژی مورد نیازش را از کربوهیدرات، 18 تا 20 درصد را از پروتئین و 30 درصد رااز چربی به دست آورد: بهترین راه برای جلوگیری از اتلاف وقت جهت محاسبه این درصد ها این است که بشقاب خود را بدین روش به بخشهای مختلف تقسیم کنید، یعنییک سوم آن را بوسیله کربوهیدراتهای پیچیده (نان ، غلات کامل، سیب زمینی، برنج، ماکارونی)، ¼ آن را بوسیله پروتئین و مقدار باقی مانده را بوسیله چربیهای مفید ( روغن زیتون و گردو ) پر کنید.
مغزها می توانند به عنوان میان وعده مصرف شوند که مصرف اینگونه مواد باعث می شود که شما به سرعت به حالت قبل از هیپوگلیسمی بر گردید.
در برخی از ورزشکاران که چربی کمتر ازمقدارمورد نیازشان مصرف می کنند ،سیستم ایمنی با خطرمواجهه می شود. برای تقویت سیستم ایمنی هر روز حدود 5-3 گرم از
اسیدهای چرب امگا-3 در کنار سایر چربی ها دریافت کنید. منابع خوب امگا - 3 شامل ماهی، روغن بذرک، روغن کانولا، روغن بوته شاهدانه، زرده تخم مرغ امگا-3، تخمه کدو، گردو یا روغن گردو و جوانه گندم می باشند. همچنین کاهش مصرف چربی های حاوی اسیدهای چرب امگا-6 به عنوان مثال، روغن کنجد، روغن ذرت ، روغن آفتاب گردان، تخمه ها و مایونز توصیه می شود. هیپو گلیسمی ( پایین آمدن قند خون از سطح نرمال) ممکن است بزرگترین کاهش مواد مغذی در بیشتر ورزشکاران باشد. زمانی که قند خون شما پایین تر از سطح قند خون طبیعی باشد، در حدود 40 درصد قند خون شما به سمت مغز می رود. در نتیجه شما عصبی، تند خو، افسرده، بی ثبات، خسته، مأیوس و بی حال می شوید. برای مقابله با هیپوگلیسمی( جهت برقراری قند خون در سطح نرمال)، توصیه می شود که 5 یا 6 وعده غذایی (منتها در مقیاس کوچکتر) در طول روز خورده شود. انتخاب غذاها باید هوشیارانه صورت گیرد. شما می توانید برای صبحانه ماست به همراه میوه و مغزها یا حتی ساندویچ تن ماهی به همراه نان گندم کامل(منظور نان گندمی است که سبوس داشته باشد) مصرف کنید.
می توانید یک یا دو میان وعده به همراه خود در هنگام بالا رفتن از صخره داشته باشید.
مخلوط خشکبار و مغزها می توانند به عنوان میان وعده مصرف شوند که مصرف اینگونه مواد باعث می شود که شما به سرعت به حالت قبل از هیپوگلیسمی بر گردید. مغزها مقداری انرژی به شما می دهند که این انرژی از چربی و پروتئین موجود در مغزها بدست می آید. همچنین باید میان وعده یا وعده غذایی شامل کربوهیدرات و پروتئین، در فاصله 90-15 دقیقه بعد از انجام فعالیت ورزشی مصرف شود. مصرف اینگونه مواد باعث برگرداندن گلیکوژن مصرف شده ماهیچه می شود. همچنین باعث می شود که سطح قند خون ثابت باقی بماند.
Daghlarnaghmasi
نتیجه نهایی و اعلام نفرات برتر مسابقه بلدرینگ هفدهمین دوره مسابقات جام فجر، همدان
اول: علی براتزاده - ای تور
دوم: حسین فامیل روحانی - داوودی
سوم: امیر نوری - ای تور
چهارم: حامد حیدری - داوودی
پنجم: رامین جعفری - مرکزی
ششم: محمدرضا کریمی - گلستان
مسابقات ماده بولدرینگ جام فجر پسران کشور به میزبانی همدان با شرکت 151 سنگنورد در قالب 34 تیم از استان های مختلف کشور برگزار شد.
آغاز رقابت 119 سنگنورد در پیکارهای سرطناب جام فجر / همدان
رئیس کارگروه صعودهای ورزشی فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی کشور گفت: 119 سنگنورد پسر در قالب 31 تیم از امروز رقابت خود را در پیکارهای سنگنوردی رشته سرطناب جام فجر کشور به میزبانی همدان آغاز کردند. مهدی داورپور افزود: هفدهمین دوره رقابت های سنگنوردی جام فجر گرامیداشت میلاد مسعود حضرت محمد (ص)، هفته وحدت و سی و هشتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی از امروز به میزبانی سالن سنگنوردی فرهاد همدان آغاز شده است.
وی بیان کرد: این رقابت ها یادمان مرحوم یوسف نجایی در دو بخش دختران و پسران برگزار می شود.
وی یادآور شد: طبق برنامه امروز رقابت های رشته سرطناب، فردا بولدرینگ و روز پنجشنبه پیکارهای سرعت برگزار خواهد شد.
داورپور اضافه کرد: هم اکنون پیکارهای سرطناب در دو گروه در حال برگزاری است و سه رده سنی نوجوانان، جوانان و بزرگسالان در این رقابت شرکت دارند.
گفتنی است رقابت های بخش پسران در سه رشته سرطناب، بولدرینگ و سرعت تا روز پنجشنبه ادامه دارد و مسابقات بانوان نیز از عصر روز پنجشنبه در سالن فرهاد آغاز می شود.
سالن سنگنوردی فرهاد همدان یکی از بهترین و مجهزترین سالن های اختصاصی این رشته ورزشی در کشور به شمار می رود.
همدان سابقه برگزاری رقابتهای آسیایی سنگنوردی در رده های سنی جوانان و نوجوانان را دارد.
برداشت از روز نامه کوهستان
در حاشیه جام فجر: احترام سنگنوردان ایران به یادمان مرحوم استاد یوسف نجایی
هفدهمین دوره رقابت های سنگنوردی جام فجر در حالی از امروز به میزبانی سالن فرهاد همدان آغاز شده است که شرکت کنندگان در این رقابت ها در اقدامی تحسین برانگیز به یاد مرحوم استاد یوسف نجایی در جایگاه مسابقات ایستادند. این رقابت ها گرامیداشت میلاد مسعود حضرت محمد (ص)، هفته وحدت و سی و هشتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی از امروز به میزبانی سالن سنگنوردی فرهاد همدان آغاز شده است. این رقابت ها یادمان مرحوم یوسف نجایی در دو بخش دختران و پسران برگزار می شود. یوسف نجایی متولد 1319 در همدان، بازنشسته آموزش و پرورش در کسوت دبیر ورزش بود.
آغاز فعالیتهای کوهنوردی با صعود به قله الوند و دیگر قلل استان در سال 1336 بود که با صعود به قله توچال ادامه یافت و با کسب آموزشهای لازم در رشته سنگنوردی و شرکت در کلاسهای مختلف و اخذ مدرک مربیگری تداوم یافت.
کسب مقام های اول و دوم در کنگره های کوهنوردی آن سال ها از دستاوردهای ارزشمند این استاد بزرگ عرصه کوهنوردی و سنگنوردی ایران زمین بود.
حضور در کلاس کارآموزی زیر نظر مرحوم نجا یی سال 1343، کلاس مربیگری زیر نظر نوشل سال 1344، کلاس برف و یخ زیر نظر پیتر هابلر، کلاس امداد و نجات زیر نظر سپ مایر، دبیر هیات کوهنوردی به مدت چندین سال، نماینده فدراسیون کوهنوردی در استان و شهرستان ها، مربی کلاس های کارآموزی در کشور، عضویت در بنیاد هیمالیا در سال 1348 وپیمایش و نقشه برداری غارهای همدان با سایمون بروکس از جمله افتخارات ارزنده و ماندگار وی بوده است.
علاوه بر این نام مرحوم یوسف نجایی همواره به عنوان یکی از پیشگامان هیمالیا نوردی کشور ماندگار است.
گزارش «امین عباسی» طراح ایرانی حاضر در رقابتهای سنگنوردی قهرمانی جهان
همانطور که مستحضر هستید اینجانب به طور داوطلبانه و با هزینه شخصی در مسابقات قهرمانی جوانان و نوجوانان جهان که از تاریخ ٧ الي ١٣ نوامبر 2016 در شهر گوانگ جو کشور چین برگزار گردید به عنوان طراح حضور یافتم . تمامی تیم ها با بالاترين سطح آمادگی جهت حضور هر چه بهتر در المپيك ٢٠٢٠ توكيو دراین منطقه دانشگاهي حضور یافتند. مسابقات قهرماني جوانان و نوجوانان یکی از مهمترین رویداد های صعودهای ورزشی سال 2016 پس از مسابقات قهرمانی جهان می باشد. این دوره از مسابقات با حضور 860 ورزشکار دختر و پسر در سه رده سنی، جوانان، نوجوانان آ و ب، در سه رشته سرعت ، بلدرینگ و سرطناب برگزار گردید.
تیم طراحی مسابقات شامل آقايان:
سرطراح ليد : سیمون مورگان / اسلونی
سر طراح بلدرينگ : توماس الکسی / لهستان
طراحان بلدر : جكي گُدف / فرانسه ،گن هیروشیما از ژاپن و امين عباسي / ایران
طراحان لید : سه نفر از طراحان چين
طراحي از تاريخ ٣١ اكتبر با معارفه ، تقسم وظایف و لوازم رسما آغاز گردید .
در اين مسابقات تعداد ١٣ مسير براي هر رده سني به صورت جداگانه و در مجموع ٧٨ مسير بلدرينگ طراحي شد كه اینجانب مراحل مختلف را طراحي كردم. همکاری در كنار ٤ طراح مطرح جهان تجربه بسيار گرانبها و ارزشمندي بود.
منبع :ایرنا
50 اشتباه بزرگ در صعود/قسمت سوم؛ اشتباهات جبران ناپذیر؛ اولویت امنیت بجای رقابت
بسیاری از حوادث زمانی اتفاق می افتند که نفر قصد دارد پیشرفت سریعی را در مدت زمان کوتاهی انجام دهد. آلپاین کلاب امریکا ، افزایش انتظار از تواناییهای خود را یکی از دلایل اصلی حوادث در سنگنوردی می دانند . برای خود من بارها پیش آمده که برای سریعتر کردن صعود و سبقت گرفتن از تعداد میانی کمتری استفاده کردم . این مساله می تواند صعود کننده را در خطر بالایی قرار دهد.